Traktor som jag köpte begagnat 2012. En Nuffield från 60-talet. Jag köpte den för 20 000 kr, vill ha 18 000 kronor för den (har fixat till några saker), men eftersom jag är för oengagerad för att pumpa upp däck eller ladda batterier - så nöjer jag mig med 16 000 kronor... om du kan "jobba runt det" = koppla ihop med din bil för att ladda/starta. Kompressor har jag, men ta med egen 5-56 för säkerhets skull.

Vänster bakdäck läcker långsamt luft... det finns ingen skopa fram - utan bara en blå tunna fylld med sand (e.d.), för att ge den tyngd där... och skopan bak har lite småhål.

Den har stått stilla i några år, för jag har inte körkort... kan inte köra mer avancerade saker än mopeder med (bara) gasreglage. Jag har grävt med den, efter att grannen kört den till rätt plats.

Denna granne skulle underhålla den, och i gengäld få låna den gratis. När han hade lånat den gratis för att gräva sin carport-grund samt något hos grannen, så tappade han liksom lusten och motivationen.

Själv kan jag knappt något om det praktiska, så... därför har den blivit ståenden. Ingen idé att fråga mig "tekniska" frågor om den heller.

När jag köpte den så var ett däck helt kasst. Vi fixade på ett "nytt". Den har varit trögstartad ibland = kär i "5-56". Aldrig några problem när den varit igång.

Efter att den hade stått ett tag så märkte jag att luften gick ur ett av de stora däcken. Det tog 2-4 månader. Då lyfte jag upp den och tryckte in två leca-block under trappsteget, och luften är fortfarande kvar... efter några år. Luft har försvunnit, som syns på bilden... men nu har den stått så i 2-3 vintrar.

Jag kommer aldrig att använda den igen, men jag har inga "pengabekymmer". Jag ger inte bort den, och jag låter den hellre stå och rosta sönder än att sälja den "för billigt". Tuff leksak/lekplats för barnbarn.

Jag har problem med att ta snabba beslut, och jag förstår inte meningen med att pruta. Jag sätter det pris som jag tycker är själigt, och om någon annan inte håller med - så var det deras chansning att komma till mig. Mitt intresse med att få den såld (förutom att pengar gör mer nytta på banken), är att ha en uteplats där... någon gång.

Batterierna behöver laddas, är jag övertygad om. Det kanske fungerar att koppla ihop den till bilen? Att jag är så okunnig är för att jag är så förbaskat ointresserad av alla motorfordon.

Presseningen har legat på för att skydda däck från direkt solljus.