Så...
Ja, det mesta som är nytt känns främmande... det var samma för mig.
Generellt:
Man kan spara/samla sina (förhoppningsvis) befruktade ägg i några dagar, t.o.m. i 1-2 veckor (men bättre med bara 2-5 dagar, tycker jag). Det finns risk för att "det fastnar" på en sida, vilket inte spelar någon roll för matägg, men kan påverka kläckning, så innan du stoppar in i maskinen, så bör du vända/tippa äggen 2-3 gånger om dagen (en brädbit, äggkartong e.d. under ena änden - och byt bara plats då och då).

När du stoppar in i masken så kan du välja om du vill köra förprogrammerat; då kör maskinen med automatisk vändning fram till dag 18 - då får du lyfta ur brickorna ur korgarna, och lägga äggen ned i korgarna (och tillbaka in i maskinen). Vid perfekta omständigheter så kläcks sedan alla ägg dag 21.

Om jag minns rätt: med för hög temperatur så börjar de kläckas redan dag 20, med för låg temperatur, inte förr än dag 22. Maskinen vet vad som är rätt temperatur.

Sedan kan de stanna kanske en dag extra i maskinen, så att de "torkar upp" ordentligt. Kanterna på korgarna är ganska höga, och de är inte så stabila på benen första dagen - så de kan nog inte hoppa över under den första 1 (eller 2) dagen.

Det går att köra manuellt program också; du väljer temperatur och fuktighetsnivå själv, MEN... då slutar vändningen efter 120 timmar = var femte dag så får du stänga av strömmen i några sekunder, så att det nollställs.
Fördelen med det systemet är att du kan sätta in några rader "dag 1"... några ny rader 5 dagar senare o.s.v., och följdaktligen få kläckning ungefär var femte dag.
Då måste kläckningen ske i botten av maskinen, eftersom de andra raderna fortfarande måste tippas (det sker var annan timme).

Värme och fukt skapas genom att vatten värms upp i ett vattentråg. En flottör (tror jag att det heter) sköter påfyllning av vatten, så du behöver inte öppna dörren oftare än:

1) belysning av ägg, för att se vilka som är befruktade (då ser du något inuti ägget som skulle kunna kallas för spindelnät, eller bättre - sådana där elektriska linjer från elektriskt klot (de som inte är befruktade slängs bort, för de kan ruttna e.d., och skada de andra äggen)). Jag tror att det är runt dag 5 som man kan börja belysa, och dag 8-10 så kan du kasta bort de som inte har utvecklats.

2) flytta ägg från brickor till backar, dag 18.

3) ta ut färdiga kycklingar (cirka dag 22).

Utan automatiskt påfyllning så måste man öppna flera gånger om dagen = släppa ut fukt och värme... släppa in "fel klimat".
Så, ett tråg i botten. Säg till mig så har jag nog kopplingar kvar hemma, som du får med. Sedan tar du en vanlig trädgårdsslang och kopplar på, som du sedan fäster på en hink/balja med kran på (jag kan ha någon kran kvar också)... och då behöver du bara fylla på vatten där, ibland.
Med en murbruksbalja på 60-80 liter, så kanske du bara behöver fylla på var tionde dag (då måste du inte be kompisar/grannar om jobb-hjälp, i.f.a. du vill åka på en veckas semester). En tiolitershink, den behöver påfyllning minst en gång om dagen. Hur mycket vatten som går åt, beror på miljön utanför maskinen. Mellan 5 och 10 liter per dygn, gissar jag.

Det följer med en engelsk manual + att det finns på hemsidan. En ficklampa för belysning av ägg ligger också i maskinen, men när jag testade dem - för några år sedan, så tyckte jag att de var för svaga (fast jättebra som uppladdningsbar ficklampa), så jag skaffade en starkare ficklampa.

Varje bricka rymmer 88 ägg, och (de vita) brickorna ligger i (gula) korgar.

Givare sitter fast med buntband, i toppen. Klipp upp dem och fäst dem ungefär i mitten... brukar jag göra.
Jag bytte alltid lampan som satt i, mot en svag (typ 1W) LED-lampa, som jag hade på hela tiden. Jag vet inte om det är bättre, men det kändes bra under kläckningen

Det sitter svarta gummiproppar runt om maskinen. De ska tas bort vid användande, för att luft ska kunna komma in. När maskinen inte används, så sätter du tillbaka dem. Jag struntade i det med en maskin - till glädje för musen, som fick både skydd och frigolit att tugga på.

När du plockar ur kycklingarna så behöver de värme. Jag har kvar några keramiska värmelampor på 100 och 150W, kanske lägre Watt också. De kan du sätta i vanlig bordslampa och ha strax över golvet. Om de bildar en ring utanför lampan, då är det för nära/varmt.

Jag har inte kvar något mat-/vattensystem längre (förutom "pedal feeder", men de fungerar bara för höns/tuppar, eftersom de kräver tyngd för att öppnas), men jag rekommenderar rör med nipplar, så att de slipper böja nacke för att dricka... och sedan räta upp den för att kunna svälja. Det tar någon dag för dem att fatta, med mänsklig hjälp - men så fort som du har äldre kycklingar så lär sig de nya genom att se och härma.

Det är tråkigt att behöva byta vatten p.g.a. att de har sprätt smuts i vattenskål (och jag gissar att det är mindre risk för sjukdom, då du aldrig behöver oroa dig för avföring (eller annan smuts) i vattnet).

En flock bör bestå av högst 30 individer, och det är inte vanligt att man kan få flera tuppar att samsas i samma flock. En tupp ska ge optimal befruktning med 4-6 höns, men 15-20 ska kunna fungera (men räkna inte med full befruktning då).

En del tycker att det är fel att ge höns artificiellt ljus under vintern, men jag har inga problem med det. Vid ekvatorn så är det solljus 12 timmar om dygnet, året runt. De behöver rugga, men 1-2 månader utan artificiellt ljus räcker kanske för det.

Jag var aldrig bekväm med att nacka. För mig så kändes det mest "humant" att hålla dem i benen, lägga dem på marken... ett kvastskaft på deras nacke - med en fot på skaftets ena sida. Sedan, tryck till andra sidan med andra foten och dra bakåt = direkt separation/död, "inget" trauma, inga halvmesyrer som innebär shock och lidande. Jag kunde klara strax över 5 avlivningar i rad, utan att må dåligt, på det sättet.

Plocka fjädrar, för hand eller via maskin... det var ett himla jobb, så jag kom fram till att det var absolut värt att bara skära av skinnet och slippa allt det där jobbet. Sedan kryddar du dem rejält och låter dem vara över natten i kylskåpet, så smakar de nog bättre ändå.

Jag har säkerligen överdrivit mängden text här, men sådan är jag. Jag sparar det här i.f.a. någon annan undrar samma sak. Om jag har missat att svara på något, så frågar du (när man vet något, så glömmer man lätt att det inte är självklart för alla andra).