Manuell 48-äggs-kläckare, i frigolit... utöver vanlig strömförsörjning så medföljer kablage för att koppla kläckaren till bilbatteri. 40W. Vikt (inklusive kartong): 2054 gram.

 

 

← Kläckningskorg   100 kr styck

← Transportkorg   150 kr styck

Kläckare för 96 ägg, kan beställas hem (nästa beställning måste göras innan mitten av augusti)   1500 kr styck

← Burar    Två sektioner på bredden, 4 sektioner på höjden = 8 burar. Det går att klippa isär dem (på höjden) så att det blir 4 x 2 burar istället. 800 kr per sådan här ställning (med 8 burar i). Jag har ingen ihopbyggd just nu (17/07)... och om jag inte har någon ihopbyggd när du hör av dig, så fixar jag klart till nästa dag.

← "matta" för att att ha under varje bur, för skiten att samlas på. Medföljer gratis. Mattråg att fästa i burarna medföljer också, men jag har inget system för automatiskt vatten, att sälja än.

← Tuppar med några unghöns. Bilderna togs 17/07.

Alla mina höns (/tuppar/kycklingar) betingas sedan kläckning med följande "begrepp":

Mat (serveras/kommer) = Mat.mp3

Luckan öppnas (ni kan gå ut) = Lucköppning.mp3

Jag skall fånga dig/någon = Fånga.mp3  (för de som direkt tänker att det är dumt att förvarna om att de skall bli infångade, så är det för... när de INTE hör det ljudet, så behöver de inte vara rädda för mig)

Negation/nej/ur vägen = Negation.mp3  (fristående = håll er borta... efter Lucköppning.mp3 = stängning, skynda er in (bara de äldsta som förstår det, med varierad framgång))

Erat val om ni vill fortsätta med det. De största fördelarna är att ruvhöns vet när luckan öppnas, så att de kan "tajma in" sin "paus"... och när det blivit påfyllning av mat/vatten.

Det är roligt att vissla "mat" på avstånd och se dem springa mot ljudet och "möta upp" mig.

När tuppar gal så visslar jag ibland signaturmelodin till "fem myror är fler än fyra elefanter", bara för att bekräfta dem.

Simpelt, men det är den enda kommunikation som jag behöver ha med dem.